news 30 0128 січня 2010 року у місті Кіровограді відбулась урочиста подія. Сімейно-орієнтований будинок для дітей "Наш дім - 2" отримав своїх перших маленьких мешканців.

На відкриття другого будиночка завітали гості – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін, міський голова Кіровограду Олександр Саінсус, начальник обласного управління освіти та науки Ельза Лещенко, директор Гуманітарного департаменту міськради Лариса Андрєєва та Людмила Дорохіна, начальник Кіровоградського міського відділу сім’ї та молоді, а також директор школи №34, де навчаються діти, та директор Кіровоградської загальноосвітньої школи-інтернату, де діти-сироти перебували до переходу у «Наш дім» та інші гості.

Губернатор привітав дітей із відкриттям будинку, взяв участь в екскурсії, яку організували вихованці «Нашого дому», і почаював з ними, спробувавши пиріг, спечений дітьми власноруч.

Відповідаючи на питання і дітей, і вихователів будиночку, голова обласної адміністрації Сергій Ларін підкреслив, що разом із міською владою приділить увагу підтримці подібних новацій в кіровоградській області, облаштуванню соціальних гуртожитків для випускників, а крім того – можливістю знайти дітям підробіток на літній період, зважаючи на таланти і інтереси кожної дівчинки чи хлопчика.

Сьогодні, не зважаючи на існуючи труднощі, обидва дитбудинки в Кіровограді успішно працюють і результати їх роботи вражають. Діти помітно змінились, навчилися розпоряджатися власними коштами, стали більш терпимими один до одного. Із 25 дітей, які виховувались у будинку «Наш дім» семеро були всиновлені, двоє повернуті до біологічних сімей, один вступив до вузу, а ще двоє – до ліцею.

Якщо результати експерименту і далі будуть вдалими, то приклад кіровоградського «Нашого дому» може стати зразком для реформування усієї інтернатної системи України.