dutuna svidchit brosure coverУкраїнський фонд «Благополуччя дітей» видав брошуру «Дитина свідчить у суді» для осіб, які супроводжують у суді дітей-свідків.

Свідки запрошуються до суду, щоб відповідати на запитання стосовно чогось, що з ними сталося, або чогось, що вони бачили або чули стосовно обставин справи, яка розглядається. Деякі діти здатні добре впоратися з роллю свідка, але для інших така ситуація може бути дуже стресогенною. У таких дітей може з’явитися відчуття, що вони зробили щось погане, і вони потребуватимуть підтримки.

У цій брошурі наведено кілька практичних порад, як можна допомогти дитині почуватися впевненіше у ролі свідка в суді, надана інформація щодо дій, які представник дитини може виконувати в рамках правових процедур, що дозволить краще захистити дитину.

Брошура підготовлена на основі публікації Nobody’s Children Foundation (Польща) “Gdy Twoje Dziecko jest świadkiem w sądzie” та опубліковано в рамках проекту «Дитинство без насильства – покращення системи захисту дітей у Східній Європі» за фінансової підтримки OAK Foundation.