11 листопада 2010 року дев’ятеро фотографів, переможців Всеукраїнського конкурсу «Світ дитячої мрії», який мав на меті підкреслити важливість відповідального батьківства та сімейних цінностей, було нагороджено призами у рамках відкриття фотовиставки у Київському палаці дітей та юнацтва, в галереї «Дім Миколи».

 Виставка, що триватиме до 20 листопада та є відкритою для всіх бажаючих, демонструє 80 робіт, що було відібрано з близько 3000 фотографій надісланих протягом конкурсу. Конкурс та виставка проводяться Державною соціальною службою для сім’ї дітей та молоді, Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Українським фондом «Благополуччя дітей» та Представництвом Європейського союзу в Україні.

Водночас було представлено Кодекс відповідального батьківства, покликаний на допомогу батькам у їх намаганнях до формування надійної сім’ї для своїх дітей. Кодекс – це рекомендації з відповідального батьківства, що надають інформацію про базові цінності та принципи у відносинах між батьками та дітьми.

У рамках конкурсу було отримано близько 3000 робіт, з якими можна ознайомитися на вебсайті http://www.family-album.com.ua/. На кожній фотографії – щасливі миті єднання сімей, сімейні традиції, зворушливі та емоційно-насичені миті сімейного життя.

Загальний призовий фонд конкурсу складав 5000 євро. Журі обрало 3 переможці, у кожній із номінацій. Приємно відзначити, що більшість фіналістів виявилися з невеликих міст та сіл різних регіонів України:


Категорія «До 18»:

1 місце – «Світ Материнства», Поворознюк Григорій, Луганська обл.

2 місце – «Природа єднає покоління», Козлов Даніїл, Чернігівська обл.

3 місце – «Я з татом», Логінов Валерій, Сумська обл.


Категорія «Аматори»:

1 місце – «Посмішка», Лілія Берник, Тернопільська обл.

2 місце – «В надійних руках», Привало Павло, Київська обл., Славутич

3 місце – «Батьку легко з нами», Наталія Кравець, Київська обл., Кагарлик


Категорія «Професіонали»:

1 місце – «По жіночій лінії», Кравченко Анатолій, Дніпропетровська обл.

2 місце – «Наша сім'я», Петро Стахов, Київ

3 місце – «Все своє ношу з собою», Світлана Мінаєва, Київ


Приз за підсумками голосування глядачів:

«Капелюшниця», Анна Пелех, Тернопіль