Український фонд «Благополуччя дітей» продовжує впровадження компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. Новини про інші компоненти Програми «Здоров’я матері і дитини 2008-2010» можна знайти також на сайті: http://www.motherandchild.org.ua/archive

Протягом червня 2009 року проведені тренінги для членів районних Координаційних рад „Розробка районної міжсекторної програми сприяння здоров’ю матері та дитини” у Волинській області (4-5 червня), Івано-Франківській області (16-17 червня), Вінницькій області (23-24 червня) в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. В травні такий тренінг також відбувся в АР Крим. Учасники тренінгів – представники райдержадміністрацій, головні лікарі районних лікарень та інші спеціалісти з різних галузей, які є членами районних координаційних рад. Під час тренінгу було розглянуто принципи розробки районних соціальних програм на основі логіко-структурного підходу. Учасники з кожного району розпочали розробку районних програм сприяння здоров’ю матері та дитини.

10 червня 2009 року відбувся національний семінар-презентація результатів стратегічної оцінки впровадження Україно-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» за півтора роки (2008- перша половина 2009 рр.).
Проведення стратегічної оцінки було розпочато за ініціативи Донора Програми - Швейцарського Бюро співробітництва для оцінки роботи над впровадженням Програми за півтора роки. Дослідження проводилося за участі спеціально залученого зовнішнього експерта Ірени Григи, керівника Школи охорони здоров’я НУ «Києво-Могилянська Академія». Візити до пілотних регіонів – Вінницької, Волинської, Івано-Франківської областей та АР Крим відбулися протягом квітня – травня 2009 року. 10 червня у м. Києві проведено семінар-презентацію результатів за участі ключових партнерів Програми – представників з МОЗ України, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, Швейцарського Бюро співробітництва, Українського Фонду «Благополуччя дітей», пілотних областей та районів. Загальне число учасників – близько 45 осіб.
Детальна інформація про подію – на сайті Програми: http://www.motherandchild.org.ua/archive

Семінар з надання методичної підтримки відбувся 2 червня 2009 року в Городенці (Івано-Франківська область). Взяли участь 20 осіб – представники РДА, лікарі, соціальні працівники, педагоги, які беруть активну участь у впровадженні заходів в рамках Компоненту “Міжсекторна модель сприяння здоров’ю матері та дитини”. Учасники детально проаналізували роботу Координаційної ради, а також досягнення та потреби у процесі впровадження послуг «Школа відповідального батьківства», «Клієнт-орієнтоване консультування з питань вагітності», «Навчання здоров’ю», «Ранній розвиток дитини».

1-2 червня 2009 року відбувся ознайомчий візит до Івано-Франківської області представників Швейцарського офісу співробітництва Молдови. Під час візиту учасники були ознайомлені з досвідом роботи міста Городенка по впровадженню Програми «Здоров’я матері та дитини», з наданням перинатальних та соціальних послуг.